ett hem i bilder, eller bilder i ett hem? välj själv. här har de i vilket fall blivit kallt

hej, idag äre måndag, vilket också innebär sjätte kaosdagen i rad på mitt arbete. idag skulle jag tydligen stänga stället själv. Diska, städa, räkna kassan, fixamed alla faxningar och dagsredovisningen. Detta innebar att jag var närmare 45 min sen därifrån och att säkert hälften av det som skulle göras inte blev gjort. Nä, men allvarligt talat så missade jag nog inte allt för mycket, och det gav mig lite självförtroende. Fast de är kanske dumt att ropa hej för tidigt för då kommer väl utskällning imorrn...

I vilket fall har jag lyckats få in lite (väldigt få) bilder på datorn, trots att kamerasladden ligger i tormestorp.
Jag tänkte lägga upp 3 bilder på 18 harcourt terrace.

detta är lite vardagsrum
image6

detta kallar vi för kallt kök
image8


detta är ett sovrum. jag bor i det gröna. ofta lite för länge
image9
inte tvättkorgen kanske behöver tilläggas, eller inte...

på tal om det måste jag hämta min tvätt nu för att därefter gå och lägga mig.

gratinerat på bemärkelsedag nilskarlssonpyssling. och grattis på din namnsdag agnes. tack

cake café

hallå.
det har blivit lördag och Milla for i morse, är tillbaka om cirkus 5 veckor! Hon kommer bli saknad här på Irland. 
Jag vaknade jätteförsent för att sedan pallra mig upp och ut för att springa. Tugnt var det men relativt kul i jämförelse med Finglas. Längs med kanalen blev det, Jag passerade ett bla. orange squere, rosa körsbärsblommor och massamassa vägar med bilar. När ja kom tillbaka hade klockan blivit halv två.

Igår var första dagen på jobbet som jag inte kände mig helthopplös.Visserligen välte jag ut en kanna med mjölk och hade en hel del poblem med kassan. Men det finns nog hopp även för en sån som mig... Om 2-3 veckor är jag nog inne i det. Tiden dit blir lite jobbig men trotsallt nödvändig.

After work blev det på en italiensk restaurang med johanna, gorgonzola och vin, därefter kaffe på joy of coffie sedan glass och "sex and the city" på capel st. Jag promenerade hem relativt tidigt genom staden och kännde mig ganska optimistisk. Det känndes som att jag nog överlever ett tag i den här staden trots allt.

Nu ska jag väcka Emilie, som tydligen hade lite väl festligt igår, för att släpa med henne till kak-caféet och äta frukost :)

regn

idag äre torsdag och jag har varit lika dålig som tidigare dagar på jobbet.
gårdagen var trevlig trots att de som skulle vara överraskning fick diverse förhinder. Men island kom och alberto :)

tack mormor för strumporna jag fick i julklapp

onsdag

hallå.
vet inte riktigt hur jag ska hantera detta bloggskrivande, jag har så fruktansvärt svårt att sammanfatta mina upplevelser på något vidare bra sätt. Eftersom det händer så mycket småintressanta/ointressanta och jättespännande saker hela tiden så blre summan av kardemumman att jag glömmer bort allt jag funderat på när jag väl sätter mig framför skärmen för att börja knappa.

Idag var i vilket fall min tredje dag på "lunch". Kaosdag som de två tidigare. Två eller tre gånger lyckades jag översvämma kaffebordet med mjölk, däremellan skriva obegripliga beställningar och trycka på helt fel knappar i kassan. Herregud, hur ska detta gå...!!??? Men jag intalar mig själv att jag lär mig av mina misstag och att efteråt, om någon månad, veckor, dagar eller timmar är min förvirring enbart något jag kan tänka tillbaka på och skratta åt. Men för tillfället känner jag mig mest halv- helmisslyckad.
 
Igårkväll var jag ute på promenad, för mig själv, satte mig vid kanalen för att fundera på vad fan jag håller på med. Kännde mig, för första gången sedan min comeback, ensam. Gick och drack kaffe, på Eddie Rocket, eller vare heter, av alla ställen. Det var sent, ok, det enda som hade öppet. Väl hemma igen var jag inte direkt trött, möjligen pga kaffet, så gå och lägga mig kunde jag ju inte göra. Emilie vart på dejt så jag Läste cosmo. Sen somnade jag i vilket fall.

I morse vaknade jag av en fruktansvärd kyla, som har en tendens att infinna sig i lägenheten om man inte har konstant värmeelement på hela tiden. Jag var trött och inte alls sugen på att gå och jobba. Men trots min kaosdag nr3 känns det konstigt nog bättre nu än igårkväll :)

Nu ska jag äta upp min mat för att sedan promenera till Pravda (den ryska nattklubben :)) Där ska vi överraska Milla. Eftersom hon far österut nu till helgen och blir borta i cirkus 5 veckor.

Arbete på en måndag

Det har blivit måndag och jag var på "Lunch" för att provjobba cirkus 2 timmar. jag kännde mig som världens mest förvirrade människa men dom tyckte nog inte att jag var allt för dålig eftersom jag ska komma tillbaka imorrn och tydligen i framtiden också.
Klockan 3 skulle jag ha intervju på caffe moca. Eamon var cirkus 45 min sen så undertiden jag drack mitt kaffe och började skaka av för mycket koffein, så försökte jag komunicera med tjejen från frankrike och hennes ordlista som också väntade. Eamon tyckte att jag hade för lite erfarenhet av servitrisarbete, vilket jag inte direkt kunde dömma honom för eftersom den i princip är lika med jättenoll. Men jag försökte så gottjag kunde att övertyga honom att välja mig i vilket fall. Han hör av sig ikväll om det gick vägen.
Nu blire i alla fall bio.

vår på en söndag

hejsan svejsan.
söndag har det blivit även här i dublin och jag vaknade alldeles för sent med någon slags liggskav/kramp eller något som i vilket fall tyder på att jag sovit för länge.
jag vandrade genom vår i stephen green till capel st. för att hämta resterande delen av mit liv som har legat i två sopsäckar under millas och johannas säng i snart 4 veckor. därefter fastnade jag och johanna framför 9 eller vare kanske 10 avsnitt av sex and the city med tescocheesecake, choklad och soppa.
därmed bättrade jag på mina liggskav och det kändes så himla söndag.
imorrn äre måndag

vår i januari

Efter en väldigt kort men jättehärlig vistelse i Göteborg hos Erika och Carru i Pörnills hem känndes det faktiskt över förväntan BÄTTRE än väntat att vara återvänd till Dublin (om ni nu mot förmodan förstår vad jag försöker säga). Jag har installerat mig hos emelie på 18 Harcourt Terrace och känner mig redan hemma.
Resan gick fövånadsvärt bra, trots förseningar och ösregn var de inget annat som strulade. Dock kom en liten obehaglig överraskning när jag väl var framme. Det visade nämligen sig att den sydafrikanska tjejen, vars säng jag planerat att sova i till slutet av maj kommer tillbaka redan i mitten av mars. Så det blir väl till att hålla ögonen öppna efter en ny lya.
Efter två dagars halvslött jobbletande och långa vandringar har jag varit på en intervju och ska därmed testjobba på måndag. Och precis för 5 min sen ringde en tjej som bad mig komma på intervju på måndag klockan tre, förhoppningsvis hinner jag dit.
Igår blev de fredag och jag följde med Milla och johanna, Liv och deras polska vän Anja till Lilla Lisas spelning på sugar club. Förövrigt så var det väldigt trevligt och det är vår!
Kort rapport härifrån
häj

hejsan svejsan

Min 2:a blogg är skapad, grattis och välkommen!
Min första agnesblogg någonsin gjordes för två dagar sedan men tydligen uppgav jag fel e-mail så den kommer föralltid att stå oförändrad och innehållslös. Men om ni skulle vara intresserade så finns den cirkus här.

Nu är jag iaf. klar med mitt musiktankande. Vilket innebär att jag bara har cv-skrivande, packning och alvedonköp kvar innan det blir morgondag klockan 8.20. Då Katt och Maaaalin kommer och kör taxi till tåget jag ska fara med till Göteborg för att hälsa på Enrika och Carru, innan jag flyger över till den gröna ön. På onsdag då.

Nej, nu är det redan mörkt ute och jag borde gå och äta riktig mat. Så därför gör jag det och hoppas på att jag lyckas uppdatera här under tiden jag lever lite borta.

image2
hej Devendra, jag har fixat så att du kan följa med!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0