den eviga väntan

Den eviga väntan på den efterlängtade våren tycks aldrig ta slut. Här är fortfarande kallt, kallt och kallt.


Sedan sist har det hunnits med att firas både st patricks day och påsk. Festligt, dock missade jag huvudattraktion på st patricks vilket innebar någon slags stor paradkarneval. Jag jobbade. Men högtiden firades hela helgen så jag hann med att deltaga några dagar. Påskhelgen inleddes med äggmålning och kakbakning hos Stina, Liv och Lisa. Dock vart jag inte så involverad i kakbakandet, utan drack mest te och målade fula ägg under tiden som kakan bakades av bättre bagare. Det blev en italiensk påskkaka som skulle ges bort som present till Alessandro (eller hur man nu skriver på italienska) som skulle bjuda till påskmiddag/-fest. Det bjöds på Underbart god buffé och en väldig massa italienare med dålig engelska och spanjorer med alldeles för bra spanska.

På lördgen var vi på jakt efter en ny väska till Emilie eftersom hon blivit rånad på sin förra på jobbet dagen innan. Vi hittade ingen, gav upp och köpte lite vin och pizza istället.

Lördagen inleddes med pannkaksbak och optimistisk picknick secret garden. Det var kallt. När vi kom hem blev jag direkt jättesjuk och låg i sängen utan att röra mig i cirkus ett dygn. Tvivlade på att det skulle funka att promenera till jobbet idag (tisdag) men eftersom det redan gått bort ett par arbetsdagar känndes det inte så ekonomiskt stabilt att sjukanmäla mig så ja bestämde mig för att prova. Det var en jobbig dag, men jag överlevde men jag tror jag ska gå och lägga mig nu väldigt snart...

Kan även meddela att hemresan från detta land har bokats. Den 28 april far jag hem permanent härifrån.
Får se vart det bär av härnäst. Sommaren tillbringas iaf. i Tormestorp. Sedan höst på okänd ort. Kanske London, kanske Göteborg eller något helt, helt annat  :)

häj


när äre påsk?

hej här regnar igen. regnar och blåser. fy, det är äckligt. i januari trodde jag att våren var här men sen hare gått och blivit vinter i mars igen. jaja. Måndag morgon var i vilket fall underbar, elelr kanske inte underbar. men kl 7 vart de iallafall fint väder. Så nu vet ni det. Bra nu har jag dragit vädret.

Förra veckan var kämpig, jag tror attdet kan ha berott på för mycket utgång, snor och 6 arbetsdagar. Men den är iaf över nu och min första hela vecka med tidigt skift har startat, tidiga skiftet innebär ledig lördag, vilket ska bli oerhört skönt.
Veckan som gick konstaterades det ännu en gång att måndagar är vilodag här i dublin, inte en människa går ut på en måndag här, förutom jag och Emilie som gjorde ett tappert försök, men begav oss hem till vårt popband och den ställda på(å)ttan ganska tidigt då vi kännde oss lite ensamma. Onsdag vare crawdaddy, verkligen ingen höjdare. I fredags promenerade vi 5 min till Emilies tyska vän Chris, hans bror och flatmate. Därefter följde en ca 10 gånger så lång promenad genon blåshålet Dublin för att slutligen komma fram till den mest underliga hemmafest. Cirkis 1000 packade sardiner bestående av tyska och spanska läkar- och psykologistudenter. Vi kännde oss felplacerade, små, svenska och halvt kvävda. Detta resulterade i att vi spelade fotboll med den sjuka kanadensaren och därefter for taxi hem. Lördag vart de whelans.

Söndagen var ledig dag och efter en rejäl sovmorgon begav jag mig till tesco för att köpa kakor till Robbie, eftersom vi tjuvat dom ett par dagar tidigare. Jag hittade inte dom ja skulle ha, men jag släpade i vilket fall hem 2 kg morrötter som vi sen krampaktigt lagade morrotsbiffar av.

Kl 6 i morse trodde jag att jag vart sjuk, kl 6.30 konstaterade jag att ja inte va de. Så jag promenerade till jobbet och slängde pineapple på golvet och försökte ta betalt som tack för fönsterputsningen. Sen gick ja hem och därefter va ja ute och sprang för första gången på ganska länge. Nära-döden-upplevelse x3, men herregud vad jag insåg att ja saknat den där utmattade känslan efter man tagit ut sig ordentligt. Det blir mjukstart, men de låter väl bra, eller.... jorrå...

hej och hö


förresten, när äre påsk? påskafton, skärtorsdag och sånt?


RSS 2.0